Qui sóc

IMG_3727

Vinc d’una família arrelada a la Vila de Gràcia, a Barcelona, tot que vaig néixer a Suïssa.

Vaig estudiar Història Contemporània perquè volia arribar a entendre com el món ha arribat a ser com és. M’interessa especialment el segle XIX, i tots els canvis i transformacions que va produir. Però ja a l’Institut dirigia la revista dels estudiants, i el periodisme ha estat i és una de les meves vocacions i activitats professionals. Potser perquè volia arribar a entendre el món per poder-lo explicar als altres, he exercit de periodista a la ràdio, a la televisió pública i en diaris i revistes. També he dirigit la comunicació corporativa d’empreses com Mercats de Barcelona (IMMB) o organitzacions com el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Estic col·legiat al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquestes feines em van permetre conèixer les institucions europees i agafar gust per les relacions internacionals. He tingut l’oportunitat de treballar amb el Consell d’Europa, amb la Comissió Europea i el Centre Europeu de la Joventut, a Estrasburg. M’han convidat algunes vegades a intervenir en esdeveniments d’àmbit internacional molt diversos, sempre relacionats amb la meva feina, com el Congrés Mundial de Mercats a San Francisco o la Conferència de la Unió Europea sobre la Pobresa i la Inclusió Social.

Durant més de tretze anys he treballat al campus de la UAB, gestionant primer l’Oficina d’Afers Socials i després la Fundació Autònoma Solidària (FAS) on tot un equip vam posar en marxa el programa PIUNE, per garantir l’accés i la igualtat d’oportunitats als universitaris amb discapacitat, l’Oficina del Voluntariat Universitari i el projecte Voluntaris per Bòsnia, de suport als refugiats de les guerres balcàniques i posteriorment a la reconstrucció  post-bèlica.

Més tard em van encarregar crear i posar en marxa el Programa de Quart Món de l’ONG Intervida, avui Educo, per lluitar contra l’exclusió social dels infants a l’Estat espanyol.

Darrerament, he dirigit el Pla d’Inclusió Social de la ciutat de Barcelona 2012- 2015, les relacions internacionals de l’Àrea d’Afers Socials de l’Ajuntament i he participat en la creació i posada en funcionament del programa VinclesBCN, premiat amb el Grand Prize del Bloomberg Mayor’s Challenge a la millor iniciativa d’innovació social. També faig de consultor en temàtiques relacionades amb la inclusió social, i he participat en nombrosos esdeveniments d’aquest tipus a Anglaterra, els Països Baixos i a Escandinàvia.

M’agrada viatjar, conèixer altres cultures, llengües i costums. Vaig a nedar sempre que puc i darrerament he fet realitat un dels meus somni, que és cantar en un Orfeó. Acumulo llibres a la meva biblioteca. He participat en moltes iniciatives de voluntariat social, per la pau i per la llibertat de les persones i dels pobles.

Hi ha gent que viu la vida com si cada dia hagués de ser-ne el seu darrer. Jo prefereixo pensar que cada dia és nou, i que la vida recomença a cada nou jorn. Vull dir que mantinc la il.-il·lusió per descobrir, explorar, conèixer i aprendre a cada instant.