Jornada IN d’Invenies, experiències d’èxit en innovacio

12 de novembre de 2015

La consultora d’innovació social Invenies, a la qual m’he incorporat recentment, organitza una Jornada per presentar models d’èxit a Catalunya. Som un pais d’innovadors i start ups des de molt abans que es fessin servir aquests termes, i per tant disposem de molt bons resultats en molts àmbits.

L’Olivera, que va començar l’any 1974, treballa amb persones amb discapacitat intel.lectual per produir vi i oli des de Vallbona de les Monges. Des de 2010, tambe a Can Calopa, en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona. Projecte d’agricultura ecològica i responsabilitat social, el fet de ser centre especial de treball no els serveix d’excusa per no gestionar amb exigència i estàndards de qualitat. Dediquen el 0’7% del pressupost a un projecte a Guatemala. La directora de Can Calopa, Dolors Llonch,  membre també del Consell Rector de la Cooperativa, ha explicat el procés de creixement i el model d’èxit d’un projecte de resultats espectaculars.

Realfunding, projecte liderat per Eduard Clariana, promou préstecs sense interessos per projectes que volen millorar el món. Companyia encara molt petita pero de gran empenta, dona suport a organitzacions d’alt impacte social i fa que els estalvis de particulars tinguin un sentit social. Són membres d’Ashoka.

A l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat han culminat un procés d’anàlisi  que ha de conduir ara a l’acció, per millorar organitzativament els seus serveis socials. Ho ha explicar

image image