Com transformarà la tecnologia el nostre món?

11 de juny de 2020

De llarga trajectòria en el món de la tecnologia digital, Ricard Faura és un dels pioners a Catalunya en la introducció de la innovació tecnològica, i ha tingut oportunitat d’experimentar abans que la majoria alguns dels “invents” que les empreses del Sillicon Valley californià han desenvolupat en els darrers 15 anys, en els quals el nostre món ha canviat completament.

En el decurs d’una sessió de formació adreçada a treballadors de les administracions públiques, celebrada al Centre d’Estudis Jurídics, Faura ha plantejat el que hauria de ser, al seu criteri, el principal objectiu en l’aplicació de la tecnologia a la vida quotidiana i al treball: fer més felices les persones i més productiva la seva feina.

Ricard Faura, optimista de mena, no creu en els futurs apocalíptics mostrats per algunes produccions de Hollywood, però assenyala els riscos que la revolució tecnològica comporta. Un d’ells és la reestructuració del món del treball que porta aparellada. Segons un informe vist a la darrera cimera de Davos, es preveu la desaparició de 7 milions de llocs de treball, que parcialment es compensaran per la generació de fins a dos milions de noves ocupacions.

Des de http://msocial.cat ens preocupa que la tecnologia arribi a tothom, i sobretot que ajudi a garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió. Com tota eina, la tecnologia digital es pot usar segons convingui. Cal que la seva extensió arribi a tots els racons i tote sle spersones i que lluny de suposar una barrera esdevingui un instrument de comunicació i relació. Això és especialment important per les persones més grans de 55 anys, que no són nadives digitals ni tenen prou competència en la matèria, per a les persones amb menys formació, les que presenten alguna discapacitat, les que viuen aïllades o en zones rurals o en zone sdesfavorides